Sport mentáltréning, sport coaching

Sikeres élsportolónak lenni erőt próbáló, hosszú évekig tartó, emberfeletti munkát jelent. A megfelelő fizikai adottságok mellett óriási szerepet kap a szorgalom, a kitartás, a megfelelő edzők, esetleg csapattársak és a velük kialakított kapcsolat, valamint a család támogatása is.

Előfordulhat, hogy minden tényező ideális, a sportolónak még sincs önbizalma, versenyeken gyengébb teljesítményre képes, mint a felkészülések során, esetleg túl nagy nyomást helyez rá a környezete, a sok edzéstől és lemondástól a kiégés tüneteit veszi észre magán, vagy nincs meg a kellő motivációja. Felléphetnek váratlan helyzetek, egy sportsérülés vagy egy versenyen elszenvedett kudarcélmény, melyet nem tud egyedül feldolgozni, elakad és nem képes továbblépni, a korábban kitűzött vagy esetleg új céljai felé fordulni.

Sport coachként és mentáltrénerként segíteni tudom azt a folyamatot, ami közelebb viszi a sportolót a megoldáshoz. Napjainkban már tisztában vagyunk vele, hogy a fizikai felkészülés nem elegendő a csúcsteljesítmény eléréséhez; nélkülözhetetlen a mentális erőnlét fejlesztése is. Ennek során különböző technikák és eszközök felhasználásával együtt egyre közelebb kerülünk a sportoló céljainak eléréséhez.

Koncentrációt fejlesztő feladatok
Koncentrációt fejlesztő feladatok

Hiszek abban, hogy külső segítséggel és belső motivációval szárnyakat kaphatunk és adhatunk is....

Sportolók az alábbi sportágakból érkeztek hozzám:

Kézilabda, kosárlabda, foci, kard és tőrvívás, sport aerobik, tenisz,  RG, kerékpározás, vizilabda, triatlon